ویدئو مپینگ چیست و تفاوت آن با ۳D مپینگ چیست ؟

ویدئو مپینگ مجتمع وصال – منطقه نمونه گردشگری سپاد

ویدئو مپینگ همانطور که از نام آن مشخص است تکنولوژی پخش تصاویر بر مبنای نقشه و محیط سطح مورد نظر میباشد . در تکنولوژی ویدئو مپینگ که سالها قبل با تلاش و  پشتکار متخصصان گروه صنعتی KKN co  اولین نمونه آن بر مجموعه وصال واقع در منطقه نمونه گردشگری سپاد خراسان طراحی و اجرا گردید ، محتوای تصویری و افکتهای تولیدی بر مبنای نمای ساختمان طراحی ، ایجاد و اجرا گردید . بر خلاف تصور عده ای که گمان میکنند ویدئو مپینگ یعنی قرار دادن یک دستگاه پروجکشن در مقابل یک سطح ، این سیستم از ساختار و پیچیدگی های فنی و مهندسی خاصی برخوردار میباشد که در صورت عدم رعایت ، محصول خروجی را تبدیل به یک پرده پروجکشن ساده مینماید و بیشتر تصور یک سینما را در ذهن مخاطب ایجاد میکند ؛ با این تفاوت که تصویر روی سطحی غیر از پرده سینما پخش میگردد .

این تکنولوژی هم اکنون با رعایت ساختار فنی و مهندسی در کشورهای اروپایی به عنوان یک تکنولوژی برتر مورد بهره برداری قرار گرفته و مجموعه های بزرگ و برند در حال بهره برداری از آن در موقعیت ها و زمانهای خاص میباشند . توان محاسبات مهندسی سیستم مورد نیاز جهت نصب در محل پروژه بر اساس ویژگی های جغرافیایی و محیطی و همچنین کیفیت مورد نیاز و ابعاد سطح یکی از مهمترین موضوعات میباشد که مورد غفلت بسیاری از کارفرمایان میباشد و به علت عدم انتقال اطلاعات مناسب و کمبود تحقیق در این مورد متاسفانه علی رغم هزینه های بالا خروجی مطلوب محقق نمیگردد و سرمایه گذاری برگشت ندارد .

در اکثر مواردی که کار توسط تیم غیر متخصص اجرا گردیده است معمولا شاهد همین موارد هستیم . با یک جستجو در فضای مجازی و اینترنت به راحتی میتوان این تفاوت ها را پیدا کرد . ویدئو مپینگ و ۳D مپینگ در ساختار از یک بیس و پایه سیستمی استفاده میکنند اما در اجرا و محتوا متفاوت هستند . موجودیت Video maping بر مبنای ساخت محتوای تصویری و مدیریت آن بر مبنای نقشه ساختمان میباشد و موجودیت ۳D maping بر مبنای ساخت محتوای سه بعدی و مدیریت آن بر مبنای نقشه ساختمان میباشد .

گروه صنعتی کوشش کار نوین با بیش از ۱۸ سال سابقه فعالیت و ثبت چندین اختراع ملی و به عنوان یکی از شرکتهای دانش بنیان که در تمامی محصولات خود تولیدکننده بوده و دارای دانش فنی تولید میباشد آمادگی طراحی ، تولید و اجرای این سیستم را با قدرت رقابت با نمونه های اروپایی در کیفیت و قیمت داشته و با داشتن رزومه ای مستند و قابل توجه از سازمانها و مجموعه های معتبری که از مشتریان این گروه صنعتی میباشند آماده همکاری با نهادها و اشخاص حقیقی و حقوقی معتبر میباشد .

علت استفاده از نورپردازی ۳D مپینگ و یا ویدئو مپینگ در محیط های شهری :
سیمای شهری چه در روشنایی روز و چه در تاریکی شب باید دارای شکل و محتوا باشد، نور در طراحی شهری دارای کیفیات و ویژگی های متفاوت از قبیل ابزار اطلاع رسانی، شناساندن در مناطق و محلات و افزایش بار هویتی و نمایان کردن نشانه ها، میراث فرهنگی و فضاهای شهری است. از اهمیت نورپردازی شهری به خصوص در شب ایجاد امنیت، دلپذیر کردن فضای شهر و تاثیر مثبت آن بر روی روان شهروندان اشاره نمود.
امروزه رشد و توسعه تکنولوژی در نورپردازی و بروز خلاقیت در این زمینه، استفاده از نور را در عرصه‌های مختلف فراهم کرده است‌. ماهیت نورپردازی برخوردار از دو جنبه هنری و فنی است‌. جنبه هنری دارای رویکرد طراحی فضاهای مختلف جهت خلق زیبایی و جنبه فنی آن نیز دارای رویکرد استفاده بهینه از تکنولوژی‌های نوین است. تغییرات ایجاد شده در زمینه نورپردازی در دهه‌های اخیر چنان سریع و رو به تکامل بوده که امروزه نورپردازی به عنوان یک د‌انش تخصصی تلقی می‌شود.
در نورپردازی نما استفاده از رنگ ها، سایه ها و روشنایی ها باید از یک مفهوم و هدفی تبعیت نماید. المان هایی که در نما قرار می گیرند هر یک حرفی و سخنی در مورد این ساختمان و بنا می زنند . رنگ های گرم محیط را صمیمانه تر و رنگ های سرد فضا را جدی و منظم نشان می دهند. فروشگاه اپل همه جا خودش را با نور سفید شدید متمایز می کند. کاخ سفید برای نمایش قدرت و دسیپلین بیشتر نور سفید را به کاربرده است. برعکس یک رستوران خوب برای نمایش فضای گرم و صمیمی در نمای خود المان ها را آفتابی نشان می دهد.
هدف از طرح این مثال ها، نشان دادن اهمیت مفاهیم و نوع نورپردازی در یک ساختمان می باشد. اگر ساختمانی را در دست اجرا دارید پیش از نورپردازی از خود بپرسید این ساختمان یا بنا قرار است چه چیزی را در ذهن بیننده تداعی نماید. جواب این سؤال، ما را از تکرار مسیرهای نورپردازی غلط تا حدود زیادی نجات می دهد.
دربین تمامی نورپردازی هایی شهری نورپردازی مپینگ و ویدئو مپینگ جدیدترین نوع نورپردازی می باشد که در حال حاظر جهت برنامه های مراسمی و اعیادها به صورت موقت مورد استفاده قرار می گیرد. نورپردازی مپینگ و یا ویدئو مپینگ به شما این امکان را می دهد که با استفاده از نور حجم دلخواه خود را برای هر فضایی ایجاد نمائید همیشه نورپردازی نمادهای شهری در شب یکی از دغدغه های مدیریت شهری بوده است زیرا حفظ ماهیت اثر در نورپردازی های این دست المان ها بسیار قابل اهمیت می باشد ، امروزه در همه جای دنیا استفاده از نورهایی که فضای شب را همچون روز شبیه سازی نماید تقریباً منسوخ شده است تمایل به ایجاد فضاهایی با نورپردازی ۳D که از جذابیت بصری فوق العاده ای در شب برخوردار است هر روز بیشترمی شود .
این ابزار به ما این امکان را می دهد که حتی بناهای تاریخی و یا آثار معماری برجسته شهری را در شب های شهر به کانون توجه بدل نماید که می توان جهت انتقال مفاهیم مورد نظر نیز استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *